Iz Kazališnog epicentra:

01.11.2010. Intervju Andree Štalcar Furač s Ivicom Šimićem

Što Vam najviše smeta u profesionalnom radu?

U profesionalnome radu najviše mi smeta neprofesionalizam, a u kazalištu za djecu toga ima koliko hoćete. Svatko misli da može raditi kazalište za djecu pa se onda javljaju grupe i grupice, pojedinci, amaterske grupe koje prodaju svoje predstave i svi oni misle da su kvalificirani djeci "predstavljati" jer to "svatko može".

01.11.2010. Posebna ponuda Teatra.hr Mreži neovisnih kazališta

Teatar.hr je objavio novi cjenik oglašavanja na portalu Teatar.hr i mreži Teatar.org s POSEBNOM PONUDOM za članove Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina. Iskoristite posebnu pogodnost i reklamirajte se po posebnim cijenama na Teatru.hr, jedinom portalu koji se bavi kazalištem u Hrvatskoj, ali od nedavno i šire.

29.10.2010. "Naša suvremenost"

Prijavite se i sudjelujte u Međunarodnom forumu za istraživanje kazališne umjetnosti "Naša suvremenost". Forum će se održati u okviru 18. Međunarodnog dječjeg kazališnog festivala u Subotici od 15. do 21. svibnja 2011. godine.

26.10.2010. "Padobranci" Male scene u Londonu

Nakon što je Mala scena u Barbican centru u Londonu odigrala svoju slavnu predstavu "Padobranci ili o umjetnosti padanja", predstava je dobila odlične kritike u Guardianu, Finnancial Timesu, The British Theatre Guideu i portalu angels&urchins. "Padobranci" su najavljeni u Time Out magazinu i Official London Theatre Guideu.

Kazalište Mala scena član je Kazališnog epicentra i Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina.

17.10.2010. Dodijeljene nagrade na 13. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra ASSITEJ

U Čakovcu je 15. listopada završio 13. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra ASSITEJ. Čakovečka je publika uživala u predstavama profesionalnih kazališta iz čitave Hrvatske. Od osamnaest prijavljenih predstava selektor ovogodišnjeg Susreta, Igor Ružić, izabrao je deset. Istovremeno se u Čakovcu održao i četvrti EPIFEST na kojem su predstavljeni članovi Mađarskog centra ASSITEJ s četiri predstave.

13.10.2010. Izvještaj s otvorenja ureda Kazališnog epicentra

Kazališni epicentar i ASSITEJ International jučer su, 12. listopada 2010., za javnost službeno otvorili vrata svog ureda u Preradovićevoj 44/2.

08.10.2010. Pozivnica na otvorenje Kazališnog epicentra

Kazališni Epicentar i ASSITEJ International, službeno će za javnost, 12. listopada u 18 sati, zajednički otvoriti vrata svog ureda u Preradovićevoj 44. Otvorenje će biti popraćeno predstavljanjem rada Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina

01.10.2010. 13. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ

U Čakovcu će se od 11.-15. listopada 2010. održati 13. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej. Susret organiziraju Centar za kulturu Čakovec i Hrvatski centar Assitej.

16.09.2010. Slamka Spasa - blog Vitomire Lončar

"Već tjednima je na repertoaru svih medija u Hrvatskoj situacija u kazalištu u Velikoj Gorici, pa nekako, budući da to spada uži krug mojih interesa, došlo je vrijeme da i o tome kažem što mislim ..." Pročitajte blog "Slamka spasa" Vitomire Lončar na webu Večernjeg lista ili ovdje

10.09.2010. Mreža neovisnih kazališta i kazališnih družina

Kazališni epicentar osnovao je MREŽU NEOVISNIH KAZALIŠTA I KAZALIŠNIH DRUŽINA u Republici Hvatskoj!!! Čitajte više o Mreži!!!