Theatre EpicentreTheatre EpicentreTheatre Epicentre

Kazališta

 • ActLab

  ActLabActLab je neprofitna umjetnička organizacija.
  Program ActLab-a ima dvojaku funkciju - EDUKATIVNU I IZVEDBENU.

 • Bacači sjenki su neprofitna i nevladina udruga/organizacija koja neformalno djeluje od 2001. a formalno od 2002. (kao umjetnička organizacija registrirana kod Ministarstva Kulture pod reg. br. 122), te od 2006. (kao udruga) objedinjujući 30 godišnje profesionalno iskustvo njezinih osnivača Borisa Bakala, Katarine Pejović, Stanka Juzbašića i Željka Serdarevića.

 • Bjelovarsko kazalište

  Bjelovarsko kazališteNekolicina kazališnih entuzijasta osnovalo je Bjelovarsko kazalište 28. listopada 1997. godine. Time je samo nastavljen kontinuitet kazališnog rada u gradu bogate kazališne tradicije i kazališne publike istančanog ukusa.

 • Dječja čarobna scena

 • Ivana Brlić-Mažuranić

  Ivana Brlić-MažuranićLutkarskaka scena "lvana Brlić-Mažuranić" (Scena "I.B.M."), osnovana je 1987. godine. Na crti Zakona o kazalištima, scena je 1992. godine dobila status samostalne stalne profesionalne kazališne grupe (družine).

 • Kazalište Tvornica lutaka

  Kazalište Tvornica lutakaKazalište Tvornica lutaka dječje je kazalište, rođeno iz projekta još 2003. godine. Osobito njeguje ljubav prema lutki i lutkarskom teatru. Okuplja mlade, često nagrađivane autore, pripravne na eksperimentalni pristup.

 • Lutkarski studio Kvak

  Lutkarski studio KvakKao osnovnu ideju njeguje jednostavnost i poetiku lutkarskog izraza, upotrebljavajući ga pri tome kao medij za promicanje životnih vrijednosti - u svojim kazališnim predstavama; ili ga koristeći za prodiranje u dublje duhovne sfere djeteta, što je predmet dugogodišnjeg, opsežnog istraživanja.

 • Lutonjica Toporko

  Lutonjica ToporkoLutkarsko kazalište "Lutonjica Toporko" osnovano je 1982. godine, a naziv je dobilo prema istoimenom liku iz priče I.B.Mažuranić. Svoju osobnost već od samog početka Kazalište je ostvarilo po prepoznatljivim lutkama izrađenim od neobrađenog, u prirodi pronađenog drveta zadivljujuće tehnološke i animatorske dovitljivosti.

 • Mala scena

  Mala scenaMala scena vodeće je hrvatsko kazalište za djecu i mlade, prema broju publike i izvedbi te broju nagrada koje su naše predstave osvojile u zemlji i inozemstvu. Kazalište je privatno i u vlasništvu Vitomire Lončar i Ivice Šimića.

 • Merkuri teatar

  Merkuri teatarMerkuri teatar prvo je i jedino profesionalno kazalište osnovano na području grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. Osnivači su akademski glumci Jasmina Šogolj i Matjaž Koman, koji su autorski vezani uz sve projekte nastale u produkciji Merkuri teatra.

 • Planet Art

 • PlayDrama

 • Teatar Naranča

  Teatar Naranča umjetnička je organizacija osnovana 30. listopada 2011. te registrirana pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske i upisana u Očevidnik kazališta.
  Kao takvi, jedinstveni smo na području cijele Istarske Županije.

 • Tirena

  TirenaTirena, kazalište za djecu i mlade, osnovano je 1997. godine. Igramo predstave, publiciramo dramske tekstove, organiziramo radionice, festivale i kazališne kampove... Ipak najpoznatiji smo po interaktivnim predstavama koje se temelje na aktivnom sudjelovanju publike.

 • Točka na i

  Točka na i„Točka na i“ je umjetnička organizacija osnovana u lipnju 2010. Godine.
  Osnivačice su Iva Srnec ( ba. Kazališne režije i radiofonije i studentica MA studija kazališne režije i radiofonije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu) ) i Ivana Zanjko ( Stella Adler , NY, studentica na MA studiju glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu)

 • Triko cirkus teatar

  Triko cirkus teatarMi, cirkusanti, smo skupina mladih artista koji se aktivno bave cirkuskim vještinama, kao izvođači, pedagozi i kreatori evenata "na cirkuski način", a djelujemo u sklopu TRIKO-a. Hodamo na štulama, žongliramo s vatrom, radimo ljudske piramide, akrobatiramo na trapezu i akrobatskoj tkanini - svili, "akrobalansiramo", klauniramo se, hodamo na lopti...i sve smo vas to kroz svoje radionice spremni naučiti ili za vas nastupiti ili po vašim potrebama osmisliti novi, originalni program.