Theatre EpicentreTheatre Epicentre

upoznajte članove!

Miroljub Mijatović

MIROLJUB MIJATOVIĆ

Rođen u Zenici 1974. godine. Diplomirao na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru, odsjek dramska umjetnost – gluma. Uskoro brani magistarski rad na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli pod nazivom: Dječiji teatar kao dio pozorišnog sistema Bosne i Hercegovine 1950. – 2009.

Nove 4 nagrade za predstavu „Ana i Mia“!

22.04.2011. Nove 4 nagrade za predstavu „Ana i Mia“!

Na međunarodnom festivalu „Pozorište Zvezdarište“, koji se održavao u Beogradu po deveti put, predstava za mladu publiku kazališta Mala scena iz Zagreba „Ana i Mia“ osvojila je čak 4 nagrade!

Bacači sjenki u Prištini i Sarajevu

14.04.2011. Bacači sjenki u Prištini i Sarajevu

Na poziv organizacije Qendra Multimedia iz Prištine i Centra za kulturnu dekontaminaciju (CZKD) iz Beograda, Bacači sjenki će od 15. do 17. travnja, u okviru platforme „Kontejneri slobode“, realizirati istraživanje i performans "Kosovo je talentirano – to nije šala!”.

Šesti Interno

12.04.2011. Šesti Interno

Šesti Interno održat će se u srijedu, 13. travnja u 19h, u prostorijama Kazališnog epicentra - Preradovićeva 44, II kat. Dramski tekst "Mania" predstavit će Diana Meheik, dok je moderatorica razgovora Jelena Kovačić.

Kazališni epicentar u suradnji s kazalištem iz Madrida «Teatro por dinero» raspisuje natječaj za tri mikro-teksta

06.04.2011. Kazališni epicentar u suradnji s kazalištem iz Madrida «Teatro por dinero» raspisuje natječaj za tri mikro-teksta

Kazališni epicentar u suradnji s kazalištem iz Madrida «Teatro por dinero» raspisuje natječaj za tri mikro-teksta, troje hrvatskih mladih autora. MICROTEATRO POR DINERO novi je kazališni koncept kojim se predstavlja nekoliko kratkih komada u trajanju od deset do petnaest minuta, u izvedbi 1-2 glumca, a poveznica im je zajednička tema.

Međunarodni dječji kazališni festival Little Ladies, Little Gentlemen

06.04.2011. Međunarodni dječji kazališni festival Little Ladies, Little Gentlemen

Sedmi po redu međunarodni dječji kazališni festival Little Ladies, Little Gentlemen održat će se od 24. do 29. travnja 2011. u Ankari, Turska.

misija:

Kazališni epicentar, Kazališni centar u srednjoj i jugoistočnoj Europi mjesto je za sve umjetnike u regiji koji žele biti dio svjetske obitelji kazališta, koji žele unaprijediti svoj rad, koji trebaju informaciju, promociju i razmjenu.
Kazališni epicentar je platforma za suradnju svih onih koji na bilo koji način rade u ili za kazalište.
Kazališni epicentar je centar koji pomaže mobilnosti umjetnika i predstava u regiji i podržava interkulturni dijalog u kazalištu.

vizija:

Kazališni epicentar je mišljen kao interaktivni centar s namjerom da odgovara na različite potrebe umjetnika u regiji. Zbog toga mora biti orijentiran prema konkretnim programima i raditi na više razina:
- Djelovati unutar regije podržavajući, stimulirajući, utječući i promovirajući umjetnički kazališni rad, razmjenjujući informacije između kazališta i umjetnika i potičući kooperaciju i umrežavanje kazališta i umjetnika kroz konkretne projekte;
- Osigurati pristup informacijama, znanju, iskustvima i idejama iz ostalih Europskih država i regija;
- Promovirati visoko kvalitetni umjetnički rad u regiji široj publici u cijelom svijetu;
- Osigurati pristup umjetnicima iz regije međunarodnoj razmjeni, festivalima, radionicama i drugim događanjima u Europi i svijetu;
- Osigurati umjetnicima iz cijelog svijeta mogućnost kontakta i pristup informacijama o kazalištima i umjetnicima u Srednoj i Jugoistočnoj Europi.

Kazališni epicentar vidi sebe kao centralno mjesto za suradnju i razmjenu, kao platformu umjetnicima za promociju u međunarodnom kontekstu i kao mogućnost za umrežavanje i usavršavanje svih onih koji su na bilo koji način vezani za kazalište.