Theatre EpicentreTheatre EpicentreTheatre Epicentre

Dubravka Zrnčić- Kulenović

Nezavisno kazaliπte bilo je namijenjeno djeci i mladima - uglavnom izbjeglicama. U Sarajevo se vraća 1996. godine i kao umjetnički direktor radi u Sarajevskom ratnom teatru SARTR. S grupom umjetnika, 1997. osniva Studio lutkarstva Sarajevo kao prvu nezavisnu i neformalnu školu u BiH namijenjenu mladim umjetnicima i djeci, gdje djeluje i kao pedagog. Osim edukacije, Studio se bavi i produkcijom i postaje jedan od vodećih nezavisnih teatara u BiH.

Kao dramaturg je radila na preko stotinu predstava, a režirala je sljedeće:

Lutkarske predstave:

Zoran Gaši, Daleko je blizu, blizu je daleko; Goran Simić, Kockasta lopta; Andersen-Yoursenar, Mala sirena (korežija sa Zlatkom Mikulićem).

 

Autorski projekti:

Maštaonica, Pričom pričica, Petar i vuk, Papirnati snovi, Duga, najljepša riba oceana i Stihozbornica, Ivana Brlić Mažuranić, Priča o Zorku Bistrozorku i Šuma Striborova; Mladen Kopjar, Izvor; Andersen, Palčica; Braća Grimm, Pepeljuga; Goran Simić, Legenda o Dunjaluku;  Lewis Carroll, Alisa i Hranjiva priča; LJ. Ostojic - G.Simica.


Teatar s maskama:

Usamljena gomila, Krhotine i Uviranja


Koreodrame:

Prema stihovima Maka Dizdara, Odkamen i Modrorječje; Ljubice Ostojić, Doticanja i Nevjesta od kiše.


Mjuzikli:

Dino Zonić, Sarajevski krug; Lewis Carroll, Alica u zemlji čuda; Ivana Brlić Mažuranić, Šegrt Hlapić i devet predstava s djecom realiziranih u Slavonskom Brodu u okviru manifestacije U svijetu bajki, Ivane Brlić Mažuranić.

Dobitnik je niza nagrada i kao dramaturg i reditelj, kao i internacionalne nagradeGrozdanin kikot za doprinos dramskog odgoja djece i mladih.

Kontakt:


www.sartr.ba