Vijesti

 

INTERNO. Platforma za razmjenu ideja u drami

 

Kazališni epicentar - kazališni centar za mladu publiku u srednjoj i jugoistočnoj Europi, od 2. veljače 2011. godine, bit će organizator projekta "INTERNO. Platforma za razmjenu ideja u drami."

Inicijativa za INTERNO dolazi od potrebe mladih dramskih pisaca za okupljanjem kako bi prekinuli praksu 'gluhe sobe' svojstvene spisateljsko-dramskom stvaralaštvu. U situaciji minimalne vidljivosti rada dramskih pisaca i još rjeđe mogućnosti da se novi tekstovi - ili tekstovi u nastajanju - okušaju u komunikaciji s vanjskim svijetom, INTERNO će pružiti neku vrstu prostora rezonancije za kojim dramski pisci iskazuju potrebu.

INTERNO večer bit će posvećena jednom dramskom tekstu. Tekst će se čitati ispred okupljenih umjetnika; čitat će ga autor ili će se uloge (odnosno dijelovi teksta) razdjeliti među okupljenima. Svaki autor moći će izabrati vlastitog domaćina večeri, moderatora, koji će biti zadužen za tijek rasprave koja slijedi poslije čitanja.

Rasprava  će biti namijenjena razmjeni ideja, mišljenja i stavova koji se vežu uz pročitani dramski tekst, sa svrhom stvaranja jedne višeglasne povratne informacije potrebne autorima, sve pod pretpostavkom da je pisanje još uvijek oblik komunikacije.

INTERNO će okupljati struku, dramske pisce i druge umjetnike koji pokazuju interes za dramski tekst.

Pisac je progovorio iz gluhe sobe. INTERNO pruža mogućnosti za odjek.

INTERNO večeri održavat će se dva puta mjesečno. Zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti na .