ActLab

ActLab je neprofitna umjetnička organizacija.
Program ActLab-a ima dvojaku funkciju - EDUKATIVNU I IZVEDBENU.

U EDUKATIVNOM smislu, ActLab u svom DRAMSKOM STUDIU nudi mjesto za učenje i produbljivanje glumačkog zanata kroz svakodnevne satove iz glume, govora i glasa, pjevanja, plesa i scenskog pokreta te majstorske (masterclass) radionice vrsnih domaćih i inozemnih pedagoga, kao i pripremu polaznika za audicije na hrvatskom i engleskom jeziku. Isto tako, ActLab podučava elementima iz glume koji se mogu koristiti u svrhe JAVNOG NASTUPA, GOVORNIŠTVA i RJEŠAVANJA TREME namijenjene polaznicima kojima usko bavljenje glumom nije primarni interes a čija profesija zahtijeva neki oblik nastupa pred ljudima ( npr. predavači, pedagozi, novinari, voditelji i dr.).

U IZVEDBENOM smislu želimo stvarati i izvoditi kazališne  predstave (PRODUKCIJA), organizirati predavanja, razgovore i debate o radu te surađivati s drugim umjetnicima - redateljima, glumcima, dramaturzima, koreografima i dr. Pokretači ActLaba su:

  • Jelena Vukmirica Makovičić, ravnateljica UO ActLab, dramska i plesna umjetnica koja svoj kazališni put počinje u suvremenom plesu i nastavlja kroz školovanje na Central School of Speech and Drama, London, Velika Britanija (www.cssd.ac.uk) gdje stječe titulu Master of Arts u polju klasične glume. Nakon povratka u Zagreb stječe Status Samostalne umjetnice i radi kao glumica, suradnica za scenski pokret i pedagoginja. 2009.g. izlazi sa svojom prvom autorskom monodramom Osobna iskaznica.
  • Željko Vukmirica, dramski umjetnik koji na sceni djeluje dugi niz godina kao glumac, autor vlastitih tekstova i predstava (Povijest moje gluposti, Naručena stvarnost, Mr. Single i dr.), redatelj i pedagog (stalni predavač na odsjeku za glumu na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu).

Cilj nam je stvoriti kreativan prostor u kojem se polaznici, bilo oni profesionalni glumci ili potpuni početnici, studenti glume, redatelji, dramski pedagozi, plesači, performeri, koreografi ili dr. mogu kontinuirano učiti, birati satove koje žele polaziti, održavati postojeću izvođačku formu, ili se samo dobro zabavljati upoznavajući se sa čarobnim svijetom kazališne umjetnosti.
Želimo mladima (od 15 g. nadalje) i odraslima otvoriti put prema kazališnoj umjetnosti, nudeći kvalitetan edukativno - umjetnički sadržaj.
Želimo ostvariti suradnju s domaćim i inozemnim kulturnim institucijama, organizacijama i umjetnicima na različitim projektima u svrhu realizacije programa.

UO ActLab članica je Kazališnog Epicentra, Mreže neovisnih kazališta i kazališnih družina, te je upisan u Očevidnik kazališta i kazališnih družina pri Ministarstvu kulture RH.

Posjetite naš website

logo