Kazalište Svarog

 

U našim predstavama Vi niste tek pasivni promatrači. Jest da smo mi kreatori predstave i nastojimo uzde igre kroz koju Vas vodimo zadržati u rukama, ali znamo da bez Vas ne bi bilo kreacije koja se Vas tiče, u kojoj se prepoznajete, a onda se zajedno s nama igrate. I život je igra, zar ne? Gluma i kazalište dio su života od prapostanka ljudskog bića. Zašto bi onda gluma morala biti nešto "ozbiljno"? A možda i jest. Kao i život. A i život i kazalište u osnovi su prolazne pojave. Igra koja ima početak i svršetak. Nastavak možda…

 

U našim je predstavama u prvom planu ŽIVI DUH, IDEJA i DOGAĐANJE - dakle GLUMAČKO UMIJEĆE, a skupi dekor i ostalu prateću opremu ostavljamo onima koji se iza nje vole prikrivati.

Vjerojatno nas ne poznajete, ali to nas ne iznenađuje jer pod ovim imenom postojimo tek kratko vrijeme: od kasne jeseni 2002. Zato evo naše "osobne iskaznice" na uvid. Kazalište "SVAROG" registrirano je pri Ministarstvu kulture RH kao "umjetnička organizacija", a to je mogućnost legalnog djelovanja u kulturi bez skupe administracije. Zato mi nismo kazalište u smislu "zgrade", već kazalište - događanje.

 

Osnivači: Dubravko Sidor, Jovica Šego

Suradnici:

Aktivni u sezoni 2006./07.: Jan Janković, Gordana Gojčeta, Jadranko Terzić, Martina Čvek, Jesenka Sidor, Tamara Rau, Božidar Prosenjak, Miljenko Muršić, Ana Vučak, Tomislav Svetić, Dubravka Madunić, Emilio Kutleša, Matea Madunić, Ljiljana Hercigonja, Antun Čajko-Šešerko, Ivan Matošević, Antun Crljen, Stjepan Matanović, Marko Matanović, Krešimir Pološki, Tomislav Šikić

Bili aktivni prije: Jasenka Kujundžić, Tajana Varunek, Sanja Kocon, Sanja Norković, Jasna Perin, Darko Ramljak, Tanja Rau, Filip Smrekar, Zlatan Krajina, Tomislav Novosel, Sead Muhamedagić.

 

Kontakt:

10000 Zagreb, Becićeve stube 1
Web adresa: www.svarog.hr
Dubravko Sidor, odgovorna osoba
E-mail:
tel/fax: 385 (0)1 466 80 59
GSM: 098/ 97 68 326


Osoba za kontakt:

Tomislav Svetić 091 948 85 45