Kazalište Tvornica lutaka

 

S predstavom Grašak na zrnu kraljevne, u režiji Anice Tomić, Tvornica lutaka dobiva četiri nagrade na dječjem festivalu Pozorište Zvezdarište u Beogradu 2008., te gostuje na Svjetskom dječjem festivalu u Indiji.

Bogati repertoar niz je predstava s poukom i porukom, najčešće o ljubavi, osmijehu, dobročinstvu, pravilnoj prehrani, zajedništvu, učenju, znanju, ali i odrastanju i suradnji djece i odraslih u tom procesu. Također, Tvornica lutaka se bavi osvješćivanjem djece o promjenama na planetu, očuvanjem okoliša, i kroz edukaciju, putem predstava, likovnih radionica, maratona u pričanju priča i direktnom komunikacijom uči djecu kako vratiti kazaljke sata i surađivati sa svojom Zemljom.

Kazalište uglavnom odlazi publici, gdje god da se nalazi /škole, gradski trgovi, vrtići, domovi kulture, bolnice. Odnedavno Tvornica lutaka ima i svoju scenu unutar MMC Studio u Zagrebu (bivše kino Studio, Vlaška 92), gdje održava redoviti repertoar od 12 predstava, koliko ih sada ima u vlastitoj produkciji.

Voditelji kazališta su Petra Radin, Leon Lučev, Mario Kovač i Matija Šantić.

Tim čine i Boris Čović (marketing i prodaja), Ana Suntešić (odnosi s javnošću i dramski studio) i Marko Rajković (tehnika).

 

tvornica lutakaProgramska knjižica Kazališta Tvornica lutaka

 

Kontakt

Kazalište Tvornica lutaka
Medvedgradska 68
10 000 Zagreb
Mob.:

Tel.: 01 464 1323
www.tvornicalutaka.hr