Lutkarski studio Kvak

 

Uz lutkarske programe kazalište daje i stručnu pomoć pedagozima putem seminara, predavanja, stručne literature, individualnih razgovora i sl.

Sudjelovao je na mnogim kulturnim manifestacijama u zemlji i inozemstvu i osvojio je vrijedna priznanja, a najveće je prva nagrada stručnog žirija na Međunarodnom lutkarskom festivalu u Tromseu u Norveškoj i posebno priznanje na PIF-u.

Gostovao je u devet europskih zemalja (Norveškoj, Švedskoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Mađarskoj, Italiji) izvodeći svoj lutkarski program u devedeset i tri grada.

U suradnji s Hrvatskom Televizijom snimljena je tv-serija "Tikvići", koja je postigla svjetsku popularnost na festivalu u Cannesu iste godine kada je snimljena, a zatim i širom svijeta gdje su epizode otkupljene (Češka, Skandinavija, USA, Japan...).

Upravo jer su sve lutke napravljene od tikava, osušenih plodina vrlo čestih u našim krajevima, serija se može smatrati originalnom hrvatskim tvorevinom.

O PREDSTAVAMA

Lutkarski kolaži kazališta Kvak najčešće imaju ishodište u prirodnoj mnogolikosti tikve. Svaka igra ima svoju vibraciju ljubavi i mikrodramaturgiju: scenska dosjetka, slika u pokretu, vizualizacija mudre misli, rađanje lutke na sceni i dr. Lutke svojim prividnim i časovitim životom žele nešto reći o tajni i radosti stvaranja.

 

Kontakt:
Lutkarski studio Kvak
Baščanska 6, 10 000 Zagreb

www.kvak.hrIvana Pokrivka Sinanović