Tirena

 

Projektima interaktivnog kazališta Tirena je do sada obuhvatila preko 70 škola i 12 000 učenika diljem Hrvatske.

IZBOR IZ REPERTOARA:

M. Petković-Liker: BIJEG NIJE RJEŠENJE
Predstava na mladima blizak način prikazuje opasnosti korištenja opojnih sredstava. Sve počinje jako bezazleno: markiranjem, eksperimentiranjem - jer kad mogu svi - zašto ne bi probao i ti?! No, ponekad je dovoljno pogriješiti samo jednom...
Publika: od 12-16 godina

M. Sviben: PRE/VELIKA OČEKIVANJA
Što učiniti kad te svatko vuče na svoju stranu i želi da sa svojim životom učiniš ono što je, po njegovom mišljenju, najbolje za tebe? Prevelika očekivanja nekad nemaju samo roditelji, nego i profesori, njihovi vršnjaci, a i oni sami.
Publika: od 11-14 godina

Škuflić&Horvat: AVANTURE VREĆKA I SMEĆKA
Djeca na zabavan, interaktivan i njima primjeren način, uče o pravilnom odlaganju kartonske ambalaže - tetrapaka. Kroz priču ih vode odgovorni i ekološki osvješteni Vrećko, neuredni Smećko i razigrana Šmucka.
Projekt "Avanture Vrećka i Smećka", koji promiče edukaciju za djecu vrtićke dobi osvojio je Grand Prix za najbolji projekt u kategoriji kompanijske društvene odgovornosti za 2009.godinu. Predstava  je nastala  u suradnji  s tvrtkom "Tetrapak".
Tirena svake godine postavi i novu božićnu predstavu, nastojeći podsjetiti da božićni blagdani nisu namijenjeni samo materijalnom darivanju.

U našem Dramskom studiju imamo 15 grupa sa 160 polaznika.

Do sada smo organizirali Europske dječje dramske susrete i 7 kazališnih kampova sa stotinjak radionica u kojima je bilo oko 600 polaznika.

U Tireninoj biblioteci izašle su dvije zbirke igrokaza: Maštoplov i Panika u Strahogradu

Kontakt:

Darko Horvat

www.tirena.hr