Interno. Platforma za razmjenu ideja u drami.

 

Inicijativa za INTERNO dolazi od potrebe dramskih pisaca za okupljanjem kako bi prekinuli praksu 'gluhe sobe' svojstvene spisateljsko-dramskom stvaralaštvu. U situaciji minimalne vidljivosti rada dramskih pisaca i još rjeđe mogućnosti da se novi tekstovi - ili tekstovi u nastajanju - okušaju u komunikaciji s vanjskim svijetom, INTERNO pruža neku vrstu prostora rezonancije za kojim dramski pisci iskazuju potrebu. INTERNO je mjesto okupljanja struke, dramskih pisaca i drugih umjetnika s interesom za dramski tekst.

Pojedina INTERNO večer posvećena je jednom dramskom tekstu. Tekst se čita u komornoj atmosferi okupljenih umjetnika; čita ga autor ili se uloge (odnosno dijelovi teksta) razdjeljuju među okupljenima. Svaki autor bira vlastitog domaćina večeri, moderatora neke vrste, koji je zadužen za tijek rasprave koja slijedi poslije čitanja. Rasprava je namijenjena razmjeni ideja, mišljenja i stavova koji se vežu uz pročitani dramski tekst, sa svrhom stvaranja jedne višeglasne povratne informacije potrebne autorima, sve pod pretpostavkom da je pisanje još uvijek oblik komunikacije. Pisac je progovorio iz gluhe sobe. INTERNO pruža mogućnosti za odjek.

INTERNO večeri održavaju se svake druge srijede u prostorijama Kazališnog Epicentra, Preradovićeva 44/II. Zainteresirani za sudjelovanje mogu se javiti na 

Pratite nas i na stranici