upoznajte članove!

MILICA PILETIĆ

Dramaturginja i dramska spisateljica. Potpisuje scenarij filma Opet pakujemo majmune, rediteljice Marije Perović. Predavač na Fakultetu vizualnih umjetnosti na odsjeku produkcije - predmet Kreativno pisanje.

25.10.2011. Više dobre drame!

Radionice dramskog pisma Atelier Epicentar upisuju nove članove! Prva radionica će se održavati u prostorijama Kazališnog Epicentra ponedjeljkom od 19-21h. Prijavite se!

24.10.2011. Interno traži nove tekstove!

Izvadite tekstove iz ladica i prijavite ih na Interno! Tekstove šaljite na i rezervirajte termin za predstavljanje svoje drame što prije!

24.10.2011. Noć kazališta

Ovogodišnja Europska noć kazališta održat će se 19.11.2011 u sedam zemalja, Hrvatskoj, Slovačkoj, Austriji, Bosni i Hercagovini, Sloveniji, Srbiji i Crnog Gori. Toga dana kazališta daruju izvedbe, ali i otvaraju svoja vrata publici pa, rušeći na trenutak iluziju kazališta, produbljuju vezu koju publika ima s onima koji za nju igraju i mjestom na kojem to rade. Sva događanja u sklopu ove jednodnevne manifestacije okupljena su oko jednog cilja – ostvarivanja novog i drugačijeg zajedništva kazališne publike i kazališnih umjetnika u jedinstvenom iskustvu.

22.10.2011.

U Čakovcu je završen 14. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade. Nagradu za najbolju predstavu u cjelini ravnopravno dijele predstave:  “Mala djeca, veliki ljudi”  Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba i predstava “Ružno pače” Zagrebačkog kazališta mladih. 

18.10.2011. Intervju s Kristinom Gavran

Početak druge sezone Interna otvoren je predstavljanjem drame Kristine Gavran. U razgovoru s autoricom donosimo njezina razmišljanja o pisanju, drami i planovima za budućnost.

misija:

Kazališni epicentar, Kazališni centar u srednjoj i jugoistočnoj Europi mjesto je za sve umjetnike u regiji koji žele biti dio svjetske obitelji kazališta, koji žele unaprijediti svoj rad, koji trebaju informaciju, promociju i razmjenu.
Kazališni epicentar je platforma za suradnju svih onih koji na bilo koji način rade u ili za kazalište.
Kazališni epicentar je centar koji pomaže mobilnosti umjetnika i predstava u regiji i podržava interkulturni dijalog u kazalištu.

vizija:

Kazališni epicentar je mišljen kao interaktivni centar s namjerom da odgovara na različite potrebe umjetnika u regiji. Zbog toga mora biti orijentiran prema konkretnim programima i raditi na više razina:
- Djelovati unutar regije podržavajući, stimulirajući, utječući i promovirajući umjetnički kazališni rad, razmjenjujući informacije između kazališta i umjetnika i potičući kooperaciju i umrežavanje kazališta i umjetnika kroz konkretne projekte;
- Osigurati pristup informacijama, znanju, iskustvima i idejama iz ostalih Europskih država i regija;
- Promovirati visoko kvalitetni umjetnički rad u regiji široj publici u cijelom svijetu;
- Osigurati pristup umjetnicima iz regije međunarodnoj razmjeni, festivalima, radionicama i drugim događanjima u Europi i svijetu;
- Osigurati umjetnicima iz cijelog svijeta mogućnost kontakta i pristup informacijama o kazalištima i umjetnicima u Srednoj i Jugoistočnoj Europi.

Kazališni epicentar vidi sebe kao centralno mjesto za suradnju i razmjenu, kao platformu umjetnicima za promociju u međunarodnom kontekstu i kao mogućnost za umrežavanje i usavršavanje svih onih koji su na bilo koji način vezani za kazalište.