Theatre Epicentre

upoznajte članove!

Robert Roklicer

ROBERT ROKLICER

Robert Roklicer osnovnu školu završio je u rodnom gradu, a nakon toga pohađao gimnaziju u Fellbachu (Njemačka). Od 1994. do 1996. studirao je na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti (odsjek Dramaturgije). Od 1995. godine do 2000. godine radi u novinarstvu.

09.10.2011.

Dragi prijatelji,

Projekt Mreže neovisnih kazališta/kazališnih družina u RH, koja je prvi puta uspješno održana u kazalištu Mala scena od 1. – 4. rujna ove godine, ušao je u završnu fazu Natječaja za donaciju Zagrebačke banke. Od čak 619 projekata u 3 kategorije odabrani smo među 5 najboljih! No, prema novim pravilima Natječaja sredstva će se za projekte u 2012. dijeliti prema broju glasova koji će se skupiti na posebno napravljenoj Facebook stranici ZABA Donacije. Vi nam možete pomoći svojim klikom i na taj nam način omogućiti da slijedeće godine bude još bolja! Ono što vas molimo da učinite jest da se ulogirate na svoj facebook profil, lajkate stranicu ZABA donacija i kliknete na naš projekt

Napominjemo da svaka osoba može lajkati za samo 1 projekt unutar 1 kategorije. Svaki klik na naš projekt znači veću donaciju za naš projekt odnosno, još bolju i uspješniju ! Preporučite nas i svojim prijateljima i na taj način poduprite neovisnu kazališnu scenu u Republici Hrvatskoj.
Glasanje traje do 28. listopada 2011.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na podršci i vidimo se na slijedećoj !

INTERNO. Nova sezona.

14.09.2011. INTERNO. Nova sezona.

Interno je u prvoj godini djelovanja uspio stvoriti identitet mjesta prijateljskog i profesionalnog okupljanja skupine dramskih pisaca. Nakon ljetne stanke počinju pripreme za novu sezonu Interna! I da - tražimo nove tekstove!

Radionice dramskog pisma u Epicentru

14.09.2011. Radionice dramskog pisma u Epicentru

Mi u Atelieru Epicentra vjerujemo da stvaranje dramskog teksta nije nešto što se može kroz predavanja naučiti. To je umijeće koje se polako brusi i razvija ... Ove godine Epicentar započinje s programom radionica dramskog pisma “Atelier Epicentar". Upisi su u tijeku!

Kazaliste Tvornica lutaka otvara sezonu na Sceni Grič, Jurišićeva 6, Zagreb.

13.09.2011. Kazaliste Tvornica lutaka otvara sezonu na Sceni Grič, Jurišićeva 6, Zagreb.

Niste vidjeli predivnu dječju predstavu koja je preskočila vrijeme, prostor i svjetlost? Djeca u Sibiru ovog su ljeta s oduševljenjem pozdravila gostovanje zagrebačkog Kazališta Tvornica lutaka na festivalu u dalekoj Burijatiji, a sad tu istu priliku imaju i zagrebački mališani. Pripremite se, otvorite srca i maštu i uplovite u svijet bajke.

U subotu, 17.09.2011. u 11h Kazaliste Tvornica lutaka otvara sezonu predstavom "Blago" u reziji Damira Klemenica, te izvedbi Petre Radin i Vladimira Tintora, a koju poklanja malim i velikim gledateljima.
Rezervacije na telefon: ili preuzimanje ulaznica uoči predstave.

Marketing Kazališta Tvornica lutaka - Kontakt: 098614977

ZAGRLJAJ U MALOJ SCENI!

12.09.2011. ZAGRLJAJ U MALOJ SCENI!

Nakon izuzetno uspješnog gostovanja predstave "Zagrljaj" u Japanu, Mala scena predstavit će ovu plesnu predstavu za djecu i mlade i u Zagrebu, u četvrtak, 15. rujna u 19 sati.

misija:

Kazališni epicentar, Kazališni centar u srednjoj i jugoistočnoj Europi mjesto je za sve umjetnike u regiji koji žele biti dio svjetske obitelji kazališta, koji žele unaprijediti svoj rad, koji trebaju informaciju, promociju i razmjenu.
Kazališni epicentar je platforma za suradnju svih onih koji na bilo koji način rade u ili za kazalište.
Kazališni epicentar je centar koji pomaže mobilnosti umjetnika i predstava u regiji i podržava interkulturni dijalog u kazalištu.

vizija:

Kazališni epicentar je mišljen kao interaktivni centar s namjerom da odgovara na različite potrebe umjetnika u regiji. Zbog toga mora biti orijentiran prema konkretnim programima i raditi na više razina:
- Djelovati unutar regije podržavajući, stimulirajući, utječući i promovirajući umjetnički kazališni rad, razmjenjujući informacije između kazališta i umjetnika i potičući kooperaciju i umrežavanje kazališta i umjetnika kroz konkretne projekte;
- Osigurati pristup informacijama, znanju, iskustvima i idejama iz ostalih Europskih država i regija;
- Promovirati visoko kvalitetni umjetnički rad u regiji široj publici u cijelom svijetu;
- Osigurati pristup umjetnicima iz regije međunarodnoj razmjeni, festivalima, radionicama i drugim događanjima u Europi i svijetu;
- Osigurati umjetnicima iz cijelog svijeta mogućnost kontakta i pristup informacijama o kazalištima i umjetnicima u Srednoj i Jugoistočnoj Europi.

Kazališni epicentar vidi sebe kao centralno mjesto za suradnju i razmjenu, kao platformu umjetnicima za promociju u međunarodnom kontekstu i kao mogućnost za umrežavanje i usavršavanje svih onih koji su na bilo koji način vezani za kazalište.