IMATE DRAMU?

 

Na INTERNO se mogu prijaviti gotovi tekstovi ili tekstovi u nastajanju koje autor želi izložiti i dovesti ih u komunikaciju s grupom dramskih pisaca i kazališnih profesionalaca. Bitno je da tekst nije bio postavljen u repertoarnom kazalištu u RH te je na taj način poznat široj javnosti i većem dijelu struke. Pogodnima za izlaganje na Internu smatraju se međutim svi nagrađeni tekstovi, tekstovi postavljeni kao radio drame, tekstovi s kojima je autor sudjelovao na festivalima nove drame u inozemstvu ili tekstovi koji su se postavljali u radionicama, zbog generalno slabe vidljivosti ili slabe komunikativnosti tih oblika promocije tekstova. Cilj Interna je pružiti autorima potreban prostor rezonancije u kojem mogu okušati svoj tekst u komunikaciji s vanjskim svijetom, koji se u ovom slučaju sastoji od drugih dramskih pisaca i kazališnih profesionalaca kako bi se na pozitivan i profesionalan način rasprave došlo do ideja, zaključaka i rješenja, ili da bi se samo vidjelo 'kako tekst diše' - ukratko, do povratne informacije koja je autorima potrebna.

Tekstove mogu prijaviti dramski pisci neovisno o dobi, iskustvu i formalnom školovanju.

Pojedina Interno večer sastoji se od čitanja drame od strane autora i/ili nekoliko okupljenih, čemu slijedi rasprava čijim tijekom upravlja moderatorkojega za pojedinu večer odabire autor.

Svim autorima koji su predstavili svoje drame na Internu, otvara se mogućnost da im drame budu izdane u godišnjoj knjizi Interno drama (Interno traži i bolji naslov za knjigu, ako ima inspiriranih). Cilj nam je, po izdavanju takve knjige, dostaviti je na sve relevantne kazališne adrese u Hrvatskoj i tako započeti sa smanjivanjem nevidljivosti dramskog pisma kod nas.